2.
Chronische aandoeningen
Kenmerkend voor de doelgroep volwassenen met een chronische aandoening zijn de vele sociale rollen die men vervult of graag wil vervullen, waaraan een veelheid aan activiteiten zijn gekoppeld. De relatie met een partner aangaan en onderhouden, kinderen krijgen, opvoeden en verzorgen, en op latere leeftijd de zorg voor de ouder(s). Deze leeftijdsgroep neemt deel (of wil graag deelnemen) aan het arbeidsproces en volgt een loopbaan, naast de zorg voor het huishouden en een actief sociaal leven. Wanneer men echter een chronische aandoening heeft, is het vaak niet meer zo vanzelfsprekend dat deze rollen en activiteiten allemaal uitgevoerd kunnen worden.
Dit heeft een grote impact op de kwaliteit van leven.

Ergotherapiepraktijk Husson begeleid u om de kwaliteit van leven te verbeteren en uw zelfstandigheid te vergroten. Na een grondige analyse van het ziektebeeld, de activiteiten die u graag wilt uitvoeren en de omgeving waarin u deze activiteiten wilt uitvoeren, zal een ergotherapeut u praktische adviezen geven over de uitvoer van activiteiten, eventueel hulpmiddelen uitproberen of adviezen geven over aanpassingen in huis of op het werk.
Ergotherapie bij chronische vermoeidheid
Mensen met een chronische aandoening ervaren vaak een verhoogde mate van vermoeidheid. In sommige gevallen is de vermoeidheid de meest belemmerende factor in het dagelijks leven. Ergotherapie bij chronische vermoeidheid is erop gericht een balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid. Wanneer iemand weet waar de grenzen liggen, is hij/zij beter in staat om keuzes te maken.